Mají závazky, přesto oba sekli s prací a jdou na vlastní triko rozjet Rungo.cz

Dlouho pracoval v médiích a rád sportoval. Chtěl mít svůj web o běhání a před sedmi lety zvažoval, jestli ho vybuduje pod velkým vydavatelstvím jako zaměstnanec, nebo sám na sebe úplně od nuly. Marek Odstrčilík se tehdy rozhodl pro Mafru, kde sestavil tým a roky tvořili články na web Rungo.cz. Tam se také seznámil se svou současnou přítelkyní Magdalénou Ondrášovou.

Za pár let se Mafra rozhodla Rungo zavřít, tak šli společně pod další velké vydavatelství, CNC, tvořit jiný sportovní web. Nebyl už jen o běhání, ale také o cyklistice a zdravém životním stylu. I tam spolupráce pro různé pohledy na věc po čase skončila. Oba se tedy po mnoha letech vrátili k původní myšlence. S Mafrou se dohodli, značku Rungo i s webovou stránkou a komunitou na sociálních sítích převzali a chtějí na tomto základě postavit svůj mediální projekt. Čistě podle sebe a tak, aby byl co nejzajímavější pro jejich fanoušky a čtenáře. A taky, aby je uživil, což bude ta nejtěžší část. Mají děti, závazky, přesto se rozhodli dát oba výpověď a risknout to.

„Nepatřím mezi nejodvážnější, ale jsem střelec. Když něčemu věřím, jsem ochotná se za to rvát. Dělat věci po rungovsku, tomu věřím a nejsem sama. Věří tomu můj Marek a spousta pro mě důležitých lidí. Vydáváme se tedy společně na volnou nohu a rozjedeme znovu Rungo.cz. Zahodíme jistoty a jo, máme strach. Jdeme dělat sice kvalitní obsah, který lidi měli rádi, ale bude to stačit? Najdou si nás zase, přijdou na naše ručně chystané závody a budou sdílet naše články? Věřím v lidi a věřím v opravdovost i kvalitu. Máme v hlavě nápady a nebojíme se je použít. Věřím, že to klapne a budu ráda za každého starého i nového, kdo se do téhle taškařice přidá,“ píše k restartu Rungo.cz Magdaléna.

Aktuálně se na start připravují a dávají dohromady tým, který budou ze začátku tvořit hlavně kamarádi a nejbližší fanoušci.

„Od 1. 4. to vypukne. Chceme si to dělat po svém, protože korporát vám sice kryje záda pravidelným platem, ale taky je to mašina, která má spoustu věcí prostě nastavenou jinak. Zjistili jsme, že se v tom šťastní necítíme, že nás trápí to rozdílné vidění světa. A tak jdeme balancovat na tenký led. Věříme, že se nám to podaří. A pokud ne, tak alespoň můžeme jednou říct: zkusili jsme to. Nemáme za sebou žádného investora, jen sebe, nápady, pár kaček na účtu a kamarády ochotné pomoct. Toť vše. Možná je to v téhle době risk, ale pokud je tu šance být v práci šťastní, tak to riskneme rádi. Věřím v lidi, férovost, svobodu slova, nekoupitelnost a neovlivňování ze strany kohokoliv. Nechceme lidem lhát. Víme, že děláme a budeme dělat chyby, ale kdo je dokonalý. My to přiznáme, necháme se rádi poučit, poradit a inspirovat. Je to svoboda, která nás vzrušuje, a to i za cenu, že nás systém třeba převálcuje. Jsme prostě snílci,“ dodává Marek.

Rozhodně to nebudou mít snadné, protože uživit se dnes svým vlastním webem není na tak malém trhu jednoduché. O to víc jim pomůže každé podpora, kterou budou na začátku mít, i kdyby to znamenalo jen to, že budete Rungo.cz pravidelně číst.

Datum: 16. února 2020

Autor: Mirek Čepický

Fotky: archiv Marka a Magdalény

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *