Podpořte se mnou Domestiky a rozvoj paliativní péče v Česku

Ke 48. narozeninám jsem se rozhodl rozjet malou sbírku a přidat se k velké sbírce Domestici.cz Martina Součka. Cílem je podpořit rozvoj paliativní péče v Česku. Já i Martin jsme ještě v plné síle, ale uvědomujeme si, že paliativní péče je hodně důležitá a nejspíš ji jednou budeme potřebovat taky. Chceme, aby lidé na konci života měli co nejlepší podporu a i tuhle těžkou fázi prožili co nejlépe.

Ke sbírce, kterou jsem spojil s nočními cyklojízdami Prahou, se můžete přidat na tomto prokliku na webu darujme.cz. Nemusíte ani jezdit v noci na kole Prahou, ani se vydat na tisíce kilometrů dlouhý závod napříč Amerikou jako Martin, stačí jen poslat peníze. Každá částka pomůže.

Můj rozhovor s Martinem Součkem o ultracyklistice, paliativní péči, workoholismu, filantropii a hledání životní rovnováhy si můžete poslechnout na Bellissimo podcastu.

Proč to dělám?
Protože mě nakazilo nadšení cyklisty Martina Součka a jeho skvělého projektu DOMESTICI. A taky věřím, že je paliativní péče výborná investice. Nejen proto, že ji v závěru života můžeme potřebovat, ale taky proto, že nám vědomí konečnosti pomáhá žít lépe a intenzivněji už v době, kdy jsme ještě v plné síle.

Proč noční jízdy Prahou?
Při jízdě na kole tím krásným městem někdy mezi půlnocí a pátou hodinou ráno budu cítit, že žiju intenzivně. A vy můžete se mnou. Je to parádní zážitek.

Jak se ke mně můžete přidat?
Zatím proběhly 3 noční cyklojízdy Prahou, informace o dalších jízdách a chystaných aktivitách sem přidám do 10/10/2024. Detaily k minulým i budoucím jízdám můžete sledovat na mém LinkedInuFacebookuXYoutube. Nejsnáz se přidáte tím, že na sbírku přispějete finančně.

Proč jsem zvolil cílovou částku 48 000 korun?
Za každý rok, co žiju, jeden tisíc korun. Vím, že to je hodně peněz, moc si vážím každého příspěvku. A děkuju za něj.
Navíc díky tomu, že filantropové Katarína a Ondřej Vlčkovi letos všechny dary ve velké sbírce pro Domestiky zdvojnásobují, bude vaše mít vaše pomoc dvakrát větší dopad.

Komu peníze pomůžou?
Všechny dary z této narozeninové výzvy budou přes sbírku Domestici.cz tady na Darujme rozděleny mezi skvělé organizace, které se tématu paliativy věnují a posouvají jej v Česku vpřed. 
Konkrétně poníze půjdou do: 

  • Hospice svatého Lazara, který pomáhá lidem na sklonku života v regionu Plzeňska,
  • Fóra mobilních hospiců, díky kterému bude paliativní péče dostupnější i v ostatních regionech ČR,
  • Centra paliativní péče zajišťující osvětu a informovanost, která je nezbytná, má-li se dobrý konec stát běžným.

Díky své práci pro Nadaci rodiny Vlčkových jsem osobně poznal hodně expertů na paliativní péči. A jsem přesvědčený o tom, že poslat peníze právě jim, dává velký smysl. 

Informace o dalších cyklojízdám budu zveřejňovat na webu sbírky a na svých sociálních sítích. Akce spojené se sbírkou budu organizovat do poloviny prosince.

Děkuju moc všem, kteří jste do sbírky zatím přispěli. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *