DRŽÍM SMĚR A OBJEVUJI – 2. ETAPA FRANTIŠKOVY PRACOVNÍ ZMĚNY

Představte si, že máte dva měsíce volného času, co s nimi uděláte? Tuhle otázku jsem si kladl, když jsem před koncem loňského roku odešel z práce a hledal nový směr. Byl to velmi cenný čas, kdy jsem měl možnost se něco naučit a zároveň získat pohled na všechno okolo mě tak nějak shora. A hlavně jsem mohl vypnout a přesunout pozornost na nové věci.

Františkova změna krok za krokem:

1/ ODHODLAL JSEM SE OBRÁTIT SVŮJ PRACOVNÍ ŽIVOT NARUBY

2/ VÍM, KAM SMĚŘUJI – 1. ETAPA FRANTIŠKOVY ZMĚNY KURZU

Dal jsem si pár cílů, kterých se mi povedlo dosáhnout nebo k nim směřuji. Klíčová oblast je pro mě psychologie, proto mám radost, že jsem získal práci ve společnosti, která se psychologií zabývá v souvislosti se vzděláváním a rozvojem lidí. Dokonce mám za sebou i první školení na téma typologie osobnosti a překonávání hranic, což jsou má oblíbená témata a moc jsem si užíval nával adrenalinu a energie, který účastníci mají, když lámou šípy krkem nebo ohýbají železné dráty.

Tímto krokem jsem opět nastoupil na pomyslnou lektorskou cestu a moc se těším na nové zážitky a výzvy. Moc jsem si taky užíval pocit, když jsem při psaní překonal 100 úhozů za minutu a zároveň se posunul téměř k celé abecedě na další milník. Teď mám před sebou další hranici: 110 úhozů.

Mé druhé já, to fotografické, mělo taky pestrý měsíc. Potkal jsem se s týmem vojáku pod vedením gen. Šmerdové a celý den jsme strávili v ateliéru focením kampaně na dubnový armádní den. Měl jsem možnost fotit i dvě zakázky zaměřené na business portrét. Bavilo mě hlavně hledat vhodné místo, které podtrhne danou osobnost a zároveň bude souviset s tím, co ten člověk dělá. Na tenhle typ fotek bych se rád zaměřil mnohem víc. Pracovní portréty mi nechávají kreativní volnost a dávají možnost nahlédnout do jiného pracovního světa. Nemám rád sterilní portréty u bílé zdi a jsem vždycky rád, když mám prostor to dělat jinak. 

Teď chci hledat nové příležitosti k focení pracovních portrétů a celkově si rozšířit tuhle oblast mého portfolia. Taky mě další měsíc čeká příprava přednášky pro klienta, která bude v angličtině. Při tom si zcela jistě udělám výlet mimo mojí komfortní zónu. Na jednu stranu se na to těším, na druhou z toho mám dost respekt. A taky chci konečně přečíst knížku Myšlení rychlé a pomalé, která už mi doma dlouho leží a zatím jsem nakoukl jen na pár prvních stránek. 

Na mojí další bilanci se můžete těšit za měsíc.

AUTOR: František Birnbaum

Víc se o Františkovi můžete dozvědět na jeho webu, Instagramu, LinkedInu nebo Facebooku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *